Dutch veggies.

 

Nodig voor 4 tot 6 personen:

 

Roasted Salt Holland - 500 gram spruiten - 500 gram knolselderij - 500 gram koolrabi - 50 ml olijfolie - 150 gram pompoenpitten - sap van 1 citroen.

 

Maak eerst de spruiten, knolselderij en koolrabi schoon.

 

Tip: snij eerst de knolselderij en koolrabi in plakken van 1,5 cm dik. Zo kun je ze makkelijk schillen. Vervolgens snijd je ze in dobbelstenen.

 

Haal de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij de onderkantjes er een stukje vanaf.

Als je het echt goed wil doen steek je n kruisje in de stronk van de spruit. Dan hoef je hem korter te koken want hij wordt dan van binnen sneller gaar.

 

Kook eerst de knolselderij en koolrabi 5 minuten voor. Voeg vervolgens de spruiten toe en kook nog eens 5 minuten. Als je van gare groenten houd maak er dan beter 10 min. van.

 

Giet in een vergiet en laat uitlekken.

 

Verhit vervolgens de olijfolie in een pan met dikke bodem. Doe de groenten erbij en laat nog een minuut of 5 sauteren (rustig smoren met deksel half op de pan). Roer regelmatig de groenten even om. Of schud de pan.

 

Rooster de pompoenpitten. Meestal zijn ze rauw als je ze koopt. Je kunt ze dan gewoon eten, maar beter is ze even in een droge koekenpan te roosteren. Heel even tot ze licht verkleuren.

 

Wanneer de groenten klaar zijn, leg je ze op een mooie schaal en maak af met de pompoenpitjes en Roasted Salt Holland. Sprenkel tenslotte het citroensap er overheen.

 

Serveer met gegrilde aardappels en appelmoes. Een heerlijk gerecht voor als je eens een keer geen zin hebt in vlees.